The Thermostat

Fra viktigperia, der sannhet møter veggen
Hopp til navigering Hopp til søk

Du trodde kanskje at du har sett alle Seinfeld-episodene? Den oppfatningen har du i såfall fått av Bob Sacamano, for du har nemlig ikke sett The Thermostat, den eneste Seinfeld-episoden som ble så populær at ingen har sett den.

The Thermostat ble spilt inn i januar 1993, og ble ikke vist på amerikansk fjernsyn 17. hektagonember 1942.

Plot[rediger]

Det er januar og en kuldebølge slår over New York. George finner ut at dersom han skrur termostaten i leiligheta si ned til to grader under temperaturen i naboleiligheta, vil han spare inn 35 % av strømregninga for den perioden, fordi temperaturforskjellen gjør at varmen overføres fra naboen. Newman nekter å levere posten i kulda, og begynner å isolere leiligheta si med forsinka julepakker. Kramer utvikler en ekstra varm jakke, som er foret med glassvatt. På grunn av at hans egen leilighet blir brukt som lager, bruker han Jerrys leilighet som utsalgskontor, med stor suksess. Jerry er i Milwaukee for å jobbe, samt for å møte en gammel flørt, Gabriella, og han er dermed uvitende om det hele.

Naboen til George gjennomskuer planen hans, og krigen er i gang. Han skrur ned termostaten sin igjen, for å stjele varmen tilbake. George gjør dette til en prinsippsak, kjøper en jakke av Kramer, skrur temperaturen videre ned, og sitter inne med jakke på. Det hele eskalerer.

Kramers vidunderjakke har en defekt: Man får kraftig kløe fra glassvatten i jakkene. Misfornøyde kunder vender til Jerrys leilighet. Kundene finner ut at Kramer har gamblet og tapt alle pengene i et hesteløp (på grunn av et tips fra Bob Sacamano) og raserer leiligheten til Jerry.

I mellomtiden kan vi se at Jerry møter på noen problemer i Milwaukee. Han møter Gabriella på en kafé, og de finner raskt tonen igjen. Før stevnemøtet er over, lener de seg inn mot hverandre og kysser intenst. Gabriella går for å kle på seg mens Jerry betaler regningen. På grunn av kuldebølgen har hun kledd på seg en tykk vinterjakke, lue, votter og skjerf. Jerry går til utgangen av kafeen, tar tak i henne og kysser henne. Det han ikke vet er at han på grunn av den tykke bekledningen har forvekslet henne med en annen. Når Gabriella ser Jerry kysse en annen, blir hun så opprørt at hun tar jakken hans, går ut av kafeen og kaster den i en søppelkasse. Jerry vet ikke hva som har skjedd, og finner ikke jakken sin. Han fryser kraftig idet han går langs Milwaukees gater. I en bakggate ser han et åpent klesutsalg, og han går inn. Det eneste de har tilgjengelig i butikken er tilfeldigvis Kramers glassvattjakker. Jerry har ikke annet valg enn å kjøpe en. Han kommer seg til flyplassen, men jakken har allerede begynt å irritere huden hans, og han klør seg febrilsk. Sikkerhetsvaktene på flyplassen oppfatter kløingen hans som truende oppførsel, og han får derfor ikke være med på flyet. Han går ut av flyplassen for å tenke på hvordan han skal komme seg hjem, og blir gjenkjent av en fan. Det viser seg at denne fanen skal kjøre til New York, og Jerry får sitte på i en iskrembil til Manhattan.

Jerry går tilbake til leiligheten sin, og finner ut at den er ubeboelig på grunn av skadene fra Kramers misfornøyde kunder. Han banker på hos Kramer. Kramer kommer ut, klart irritert av kløen fra glassvatten. Det viser seg at støvet fra glassvatten gjør det umulig å være i hans leilighet også.

Kramer og Jerry går til George. Når de kommer dit finner de ut at han og naboen har lekt krig litt for lenge. Temperaturen har gjort at en av vannledningene frøs og sprakk, og det er nå vannlekkasje i leiligheten til George. De tre vender mot Elaine, og ber om å få overnatte hos henne. Det neste vi ser er at alle fire ligger i Elaines seng, og at Elaine har store vanskeligheter med å få sove fordi George, Kramer og Jerry alle tre klør seg febrilsk over hele kroppen på grunn av glassvatten.

Idet kjenningsmelodien begynner å spille episoden ut, kan vi se Newman som akkurat gjør seg ferdig med å totalisolere leiligheten sin med forsinkede pakker. Det blir en pakke til overs, som han ikke kan finne noe sted å stikke. Han setter seg ned og åpner denne pakken, som viser seg å være en pakke fra en VVS-leverandør. Inni finner han en splitter ny termostat.

Trivia[rediger]

  • Jason Alexander fikk faktisk frostbitt i venstre lillefinger under innspillingen av denne episoden
  • Termostaten som Newman finner i pakken er av typen Honeywell T87
  • Gabriella spilles av Vanessa Dubois, som tidligere hadde et forhold til Larry David