Av formelen ser en at intensiteten for akkumulerte misforståelser (M(t)) er avhengig av antall underliggende misforståelser (''m''), forskjellen i IQ mellom en person og den gjennsomnittlige IQ-en til forsamlingen, og de respektive personenes [[argumentasjon|argumentasjonsintensitet]]. Dersom en antar jevnt fordelt mellom møtedeltakerne, har man forenklet uttrykket:
+
Av formelen ser en at intensiteten for akkumulerte misforståelser (M(t)) er avhengig av antall underliggende misforståelser (''m''), forskjellen i IQ mellom en person og den gjennsomnittlige IQ-en til forsamlingen, og de respektive personenes [[argumentasjon|argumentasjonsintensitet]]. Dersom en antar jevnt fordelt argumentasjonsintensitet mellom møtedeltakerne, har man forenklet uttrykket:
[[Image:Møter2.gif]]
[[Image:Møter2.gif]]
Linje 17:
Linje 17:
=== Nedbrytning av kollektiv IQ ===
=== Nedbrytning av kollektiv IQ ===
−
Studier ved [[Universitetet i Rælingsskaret|UiR]] viser at kollektiv nedbrytning, skjer etter følgende matematiske sammenheng:
+
Studier ved [[Universitetet i Rælingsskaret|UiR]] viser at kollektiv nedbrytning skjer etter følgende matematiske sammenheng:
[[Image:Møter3.gif]]
[[Image:Møter3.gif]]
−
Av dette utleder en at en entitets IQ reduseres proporsjonalt med økningen i antall misforståelser, og omvendt proporsjonalt med entitetens IQ i tredje potens (høy IQ gir høy motstand mot misforståelser). ''k'' omtales ofte som ''misforståelseselastisiteten'' til gruppen. Da dette prisnippet også gjelder for både individer og grupper, kan en da utlede:
+
Av dette utleder en at en entitets IQ reduseres proporsjonalt med økningen i antall misforståelser, og omvendt proporsjonalt med entitetens IQ i tredje potens (høy IQ gir høy motstand mot misforståelser). ''k'' omtales ofte som ''misforståelseselastisiteten'' til gruppen. Da dette prinsippet også gjelder for både individer og grupper, kan en da utlede: