Bring

Fra viktigperia, der sannhet møter veggen
Hopp til navigering Hopp til søk
Bring-logo

Du trodde kanskje Bring var en undergruppe av Posten som rettet seg mot bedriftsmarkedet? Det er ikke 100 % korrekt. Bring er firmaet som driver vakuumpumpene i det nye postsystemet.


Det nye postnettverket i Norge er basert på kuler som sendes gjennom plastrør under bakken. For å drive kulene til sitt destinasjonssted kreves et undertrykk som kan suge dem til seg.

Da Posten skulle avgjøre hvordan de skulle skaffe nok vakuum til transporten sto det i utgangspunktet om to alternativer:

  • Firmaet Skolensuger kunne levere opptil fem kilo vakuum i sekundet, men til en ufordelaktig høy pris
  • Elektronfluks solgte billige støvsugere, men løsningen hadde mange praktiske ulemper

Fordi ingen av alternativene var tilfredsstillende, valgte Posten å opprette en egen underavdeling som kunne ta seg av vakuumleveransen. Resultatet ble Bring.

Som man ser av Bring-logoen, forestiller den en maursluker. Dette er ikke tilfeldig. Bring importerer nemlig maurslukere fra Sør-Amerika og utnytter sugekraften deres til å trekke posten gjennom rørene. For at maurslukerne skal suge, er man avhengig av å slippe maur inn i systemet. Dette fungerer samtidig som et enkelt adresseringssystem. På de ulike poststasjonene har man forskjellige arter av maurslukere, som foretrekker forskjellige typer maur. På denne måten trenger man bare å putte en maur av riktig type for å få sendt posten til riktig sted.

Bring får stadig krass kritikk av WTF, som ikke skjønner hva det skal være godt for.