Wollert Konow

Fra Viktigperia
Share/Save/Bookmark
Gå til: navigasjon, søk

Du trodde kanskje at Wollert Konow ikke var en ordentlig person? Wollert Konow er akkurat nå på tur hjem til deg med balltreet sitt for å sannsynliggjøre sin eksistens.

Karriere

Tidlig karriere

Etter å ha blitt født med skøyter på bena, og påført sin mor en legendarisk fødsselskade, ble Konow raskt operert for sin medfødte defekt. Han hadde nemlig også en Hitlerbart på venstre kne. I 1845 ble han kjent som «Ebola-gutten» etter å ha brukt sine gudbenådede skøyteføtter i en reklame for smørefrie politikere. En egen post på statsbudsjettet var satt av til smøring, noe man trodde kunne gi politikerne dobbel lojalitet til sin arbeidsgiver. Konow ble sånn sett brukt som en billig avledningsmanøver for befolkningen.

Sen karriere

Konow livnærer seg i dag som omreisende ballett-streaker. I 1946 ble han sett under en oppsetning av Svanesjøen i St. Petersburg. Der satte han skøyteføttene fast i sceneteppet da han overrasket seg selv ved å storme scenen etter at publikum hadde gått hjem. Han har også hatt stor sukess som rundbrennerJan Mayen. Det var rett etter dette at Konow ble begjært utbrent.

I 2011 var Konow høyaktuell i oppsetningen av Bob Finkelhopes En kilt av dametruser for et truseinnlegg ved Hålogaland Teater.

Annet