Tegnspråk

Fra viktigperia, der sannhet møter veggen
Hopp til navigering Hopp til søk

Du trodde kanskje at tegnspråk var det du kunne lese i de artige boblene du finner i tegneserier? Det er helt riktig. Nei, der lurte vi deg. Det er åpenart en anomali fra helvete. Tegnspråk er formidlingen av informasjon med tegnerekvisita.

Tegnerekvisita[rediger]

Tegnerekvisita kan for eksempel være blyanter, viskelær eller linjaler. Enkelte arkaiske flisespikkere vil nok inkludere papyrus og skrivemaskiner, men dem kan man pent se bort ifra siden de snart dør ut. Brukere av tegnespråk må til enhver tid ha med seg et sett med rekvisita for å kunne gjøre seg forstått. Hvilke ting man har med seg avgjør hvilket mål man taler. Man kan være alt fra blyantør (hard eller bløt), tale i stiftemaskiner og snakke flytende blekk.

Blyant[rediger]

To blyanter etter hverandre er kanskje for deg en helt dagligdags affære, men for en tegnespråklig er det en kakafoni av kakespisende kakaduer. Her er det mange detaljer å ta hensyn til. Størrelsesforhold mellom blyantene, farger og om det er viskelær på er alle faktorer som har bestemte meninger. To kliss like blyanter etter hverandre er et såkalt stumt blyantrim og indikerer en lystig tone. Hvordan blyantene ligger bestemmer hva som sies, men ligger de i kors betyr det «God dag». Dette er universelt, sett bort fra tilfeller hvor blyantene har viskelær, hvor beskjeden lyder «Takk skal du ha for lutefisken. Du skulle ha vasket ørene til borgermesteren, men jeg tilgir deg dine synder om du bare kysser meg ømt nok».

Stiftemaskiner[rediger]

Ofte omtalt som et språk for kvinner med hår på brystet. Det er gjennomgående aggressivt og er forbundet med smertefylte ordskifter, da man ofte uttrykker seg ved å stifte dialogpartnerens hud. Monologer fra dette språket skal visstnok være opphavet til piercinger. Ikke så rart, når en for eksempel vet at stift i øyenbrynet betyr «Se på meg, jeg har så utrolig store baller/eggstokker at denne stiften bare ser moderat idiotisk ut». Uttrykket «Å tale i tunger» er hentet fra et munkesamfunn i Australia som stifter tunger. Dette fører selvsagt til en del hyling og skriking, men det er en viktig del av måten de uttrykker seg på. Lesere som er interessert i stifting av genitalia refereres til B. Finkelhopes Cyborgpenis: Et skritt i riktig retning.

Blekk[rediger]

Det finnes mange skoler innenfor blekk. Det groveste skillet går med fargebruken. Den såkalte Black Blekk-retningen baserer seg på blakke hvitfarger, ofte funnet i gamle utgaver av Aftenposten. Utbrytergruppen Grey Gays er en gruppe homofile som fornekter alle fargene i homoflagget. Amerikanske Ink inc. er derimot åpen for alle farger som er produsert ved deres egne fabrikk.