Merbuda-triangelet

Fra viktigperia, der sannhet møter veggen
Hopp til navigering Hopp til søk

Du trodde kanskje at Bermudatriangelet var det mest kjente triangelet med mystiske forsvinninger? Det er den allmenne oppfatningen, men det er selvfølgelig feil. Merbuda-triangelet er faktisk mye mer kjent enn Bermudatriangelet, selv om ikke så mange har hørt om det.

Geografi og geometri[rediger]

Merbuda-triangelet er en betegnelse på området mellom de tre skandinaviske byene Rælingsskaret, Uddensvallsborg og Ølkøbing.

På enkelte gamle, unøyaktige kart lå de tre byene i hjørnepunktene på en perfekt likesidet trekant. Nye, mer nøyaktige kart viser at formen ikke danner en likesidet trekant, men en perfekt pikant. En bedre betegnelse på området ville derfor være Merbuda-pikanten, men vi skal ikke henge oss opp i detaljer.

Berømmelse[rediger]

Ikke mange har hørt om Merbuda-triangelet. Faktisk er det bare to personer som har kjennskap til det. Grunnen til at triangelet likevel er mer kjent enn Bermudatriangelet, er at de to personene kjenner veldig godt til det (den ene vet mer enn den andre, og visa versa). Nå tror du helt sikkert at dette ikke kan være riktig, siden du etter å ha lest denne artikkelen også kjenner til triangelet, men faktum er at du bare har en slags rekursiv metakunnskap, som til slutt forsvinner sporløst i n-te ledd.