Åndssvakhet
Du trodde kanskje begrepet «åndssvak» betegnet noen med svak ånd? Helt riktig.
Åndssvak betegner en tilstand av åndelig svakhet eller av svak åndelighet. Tall fra Universitetet i Rælingsskaret tyder på at så mange som 30 % av Norges befolkning har en åndskapasitet under gjennomsnittet. Universitetet i Rælingsskarets prognoser viser dessuten at åndssvake er spesielt utsatt for lungebetennelser og svikt i åndedrett, og fastslår at det her også kan finnes mørketall. Tallenes signifikans er ennå et åpent spørsmål, men det hersker bred enighet om at de er mørke.
Styrking av åndskapasiteten blant befolkningen
I forbindelse med det nasjonale åndsforfallet har institutt for teologi og folklore ved Universitetet i Rælingsskaret utviklet valgfag for åndsstyrking basert på modell fra tyske åndsgymnas. Emnet, som gir 15 studiepoeng, fokuserer både på praktiske og teoretiske sider ved åndsstyrking og dekker bl.a. teknisk åndsgymnastikk og yoga. For adgang til eksamen må kandidaten være i stand til å demonstrere 3 ganger 12 repetisjoner tung inn- og utånding, samt å sette hale på den hellige ånd med bind for øynene.
Overdreven åndsgymnastikk
Studier fra Universitetet i Rælingsskaret indikerer likevel at overdreven åndsstyrking i ekstreme tilfeller kan føre til halitosis. Overdreven åndelig fokusering kan dessuten resultere i vegringsplager og problemer med selvbildet, som i neste instans kan framprovosere ånderærnæringsplager og åndervekt. Dette er særlig et problem blant aldersgruppen 12–22 år.