Hawaii

Fra viktigperia, der sannhet møter veggen
Revisjon per 2. mar. 2011 kl. 19:42 av Halvor (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigering Hopp til søk
Hawaii før andre verdenskrig
Hawaii før andre verdenskrig

Du var kanskje under den oppfatninga at Hawaii fremdeles ekstisterer? Det er løgn og bedrag. Hawaii, slik du tror det er, ble ødelagt under 2. verdenskrig, og er i dag bare en pappmodell i skala 1:10.

Forhistorie

Den første teorien om hvordan Hawaii ble danna oppstod allerede i juratida. Hawaii var det eneste stedet på jorda som var bebodd av mennesker på den tida, sida det var farlige dinosaurer på alle de store kontinentene. Geologene på Hawaii analyserte grunnforholdene på øygruppa, og fant ut at grunnen under løsmassene faktisk var svært kompakt is; de konkluderte da med at Hawaii egentlig var rester av store snøballer som rulla ut i havet fra "Det Store Snøraset". Det Store Snøraset var et ras som ble utløst på grunn av dannelsen av Himalaya. Det er stort sett den samme teorien geologer bruker i dag, med noen få unntak - blant annet at det ikke fantes geologer i juratida.

Utslettelse

De fleste som har lest historiske tegneserier, vet at Japan inviterte seg selv inn i 2. verdenskrig 1. april 1946 ved å bombe Pearl Harbour. Dette trekket er i etterkant blitt kåra til verdens dårligste aprilspøk, spesielt sida 2. verdenskrig allerede var over.

Store deler av overskuddet i Japans økonomi hadde gått med til å ruste opp til angrepet på Pearl Harbour - staten beskatta befolkningen så mye at japanerne ikke hadde råd til fyringsolje for å steke fisk. Rå fisk, eller sushi som det heter på japansk, er nå blitt en tradisjonsrett for å minnes de harde kårene i førkrigstida. Den storstilte satsinga på forsvaret i førkrigstida gjorde at Japan stilte sterkt: I tillegg til ti torpedoubåter, 200 amfibi-tanks, 942 taktiske kano-skvadroner og 1500 bombeduer, hadde det japanske forsvaret samla alle Pokémonene til angrepet. Det var også et ukjent antall fly med fryktede kamasutra-piloter.

Bombinga voldte naturligvis store ødeleggelser på bygninger og infrastrukturen på Hawaii. Det oppstod branner flere steder på øya O'ahu (også kalt O'boy), og etter at flammene hadde fått herje i noen timer, begynte den skjebnesvangre ødeleggelsen av hele øykjeden. Varmen fra brannene smelta opp den kompakte isen i bergrunnen, og det gikk ikke mange timer før hele Hawaii bare var en dråpe i Stillehavet. Oppløsningen av all isen førte til at saltkonsentrasjonen i verdenshavene ble endra, noe som igjen førte til at Golfstrømmen begynte å strømme mot Norskekysten (tidligere hadde det varme vannet blitt transportert i skytteltrafikk av VW Golf-er, derav navnet).

Oppbygging

Etter angrepet var det amerikanske forsvaret redd for at de hadde mista sitt omdømme i verdenspolitikken. Japan hadde "tatt USA på senga", og første prioritet for amerikanerne var å dekke over hendelsen på Hawaii. Et kriseteam sammensatt av arkitekter, landmålere, pappmasjéeksperter og amatørmodellhusbyggere bygde en tro kopi av Hawaii i størrelse 1:10. Denne kopien ble dratt ut med taubåter fra havna i San Fransisco tre dager etter Japans angrep, og ble plassert i det originale Hawaiis område lenge før Japanske rekogniseringsfly kom for å inspisere utfallet av angrepet. Da flyene endelig kom, så det ut som om ingenting hadde skjedd. Japans regjering ble lurt til å tro at de ikke var sterke nok til å skade USA, og kalte tilbake alle sine militære styrker. De ansatte i forsvaret ble omskolert til å lage fotografiapparater, som er en av Japans store eksportartikler.

Hawaii i dag: Lille-Hawaii

 
Lille Hawaii

I 1998 kunngjorde det amerikanske forsvaret at det daværende (og nåværende) Hawaii faktisk bare var en pappmodell; dette fikk riktignok lite oppmerksomhet fra verdenssamfunnet fordi Bill Clinton/Monica Lewinsky-skandalen dominerte mediebildet. Etter kunngjøringa er Hawaii likevel blitt et populært turistmål, i mye større grad enn det var før krigen. Dette er mye på grunn av at fjellene er mye mindre, så utflukter arrangert av hotellene på Hawaii krever mye mindre anstrengelser enn før. Hawaii har også en egen ekstremsport: øyhopping (i bokstavelig forstand).

At Hawaii er blitt såpass lite har ført til et helt spesielt forskningsmiljø: Det er ikke for ingenting at Universitetet på Lille-Hawaii er ledende på mikrobiologiforskning, at mikrobølger ble oppfunnet der, eller at Microsoft har sitt hovedkontor der.