Forskjell mellom versjoner av «Palindromedar»

Fra viktigperia, der sannhet møter veggen
Hopp til navigering Hopp til søk
m
m
 
(4 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
Du trodde kanskje at gruppen kameler bare inneholdt artene baktriakamel og dromedar? Da burde du ha fått en på pukkelen. '''Palindromedaren''' (Camelus sulemac) er et av de vanligste kameldyrene.
+
<onlyinclude>Du trodde kanskje at gruppen kameler bare inneholdt artene baktriakamel og dromedar? Da burde du ha fått en på [[pukkel]]en. '''Palindromedaren''' (Camelus sulemac) er et av de vanligste kameldyrene.</onlyinclude>
  
 
== Historie ==
 
== Historie ==
Linje 7: Linje 7:
  
 
=== Palindromedarer i Norge ===
 
=== Palindromedarer i Norge ===
Palindromedaren ble bragt til Norge på grunn av Norsk Språkråds studie ''Att og fram er likedan'', som er et prosjekt der palindromenes funksjon i språket skal kartlegges. Palindromedaren har den mektige egenskap at den kan omformulere vanlige setninger til palindromer, og er derfor et svært viktig verktøy i studien.
+
Palindromedaren ble bragt til Norge på grunn av Norsk Språkråds studie ''Att og fram er likedan'', som er et prosjekt der palindromenes funksjon i språket skal kartlegges. Palindromedaren har den mektige [[egenskap]] at den kan omformulere vanlige setninger til palindromer, og er derfor et svært viktig verktøy i studien.
 +
 
 +
{{Vissteduat|
 +
* ... du bare kan få en kamel gjennom et nåløye i en topuklet høystakk?
 +
* ... den mytologiske skikkelsen Andromeda er en blanding av and og dromedar?
 +
}}
  
 
[[Category:Zoologi]]
 
[[Category:Zoologi]]
 
[[Category:Språk]]
 
[[Category:Språk]]

Nåværende revisjon fra 25. jan. 2015 kl. 10:03

Du trodde kanskje at gruppen kameler bare inneholdt artene baktriakamel og dromedar? Da burde du ha fått en på pukkelen. Palindromedaren (Camelus sulemac) er et av de vanligste kameldyrene.

Historie

Den første kjente skissen av en palindromedar

Palindromedar2.jpg

Palindromedarer i Norge

Palindromedaren ble bragt til Norge på grunn av Norsk Språkråds studie Att og fram er likedan, som er et prosjekt der palindromenes funksjon i språket skal kartlegges. Palindromedaren har den mektige egenskap at den kan omformulere vanlige setninger til palindromer, og er derfor et svært viktig verktøy i studien.