Blåforskyvning

Fra Viktigperia
Share/Save/Bookmark
Gå til: navigasjon, søk

Du trodde kanskje at blåforskyvning var forkortning av bølgelengde for bølger emittert fra en kilde i bevegelse mot deg? Da er du på bølgelengde med en valgfri komposisjon av Ole Ivars på vei hjem til deg i dette øyeblikk (og derfor ifølge deg iført blåforskyvde grilldresser). Blåforskyvning er en modningsprosess for blåmuggost, også kjent som Roqueforskyvning.

Modningsprosess

Siden den vitenskaplige forklaringen er noe over ditt evnenivå vil forklaringen her skisseres metaforisk (det betyr at selve forklaringen som står her er en metafor, ikke at selve forklaringen av forklaringen vil skje metaforisk). Blåforskyvning skjer på det kritiske punktet i løypetida hvor blåmuggbakterier oppnår flertall over rødbakterier i ostens bakteriesenat. Ostens bakteriesenat ligger som oftest på Mysen, som er episenteret for bakteriekulturen. Blåbakteriene får så flertall i kulturen, og rødbakteriene må nøye seg med å bli samlet i små kulter hvor de får syte fra seg og surne miljøet for resten av osten. Prosessen kalles også Roqueforskyvning, etter blåmuggmagnaten Kjell Ingvar Spinn-Roque. Etter fire måneder med blåmuggdominans kollapser kulturen under vekten av sin egen urimelighet, og man står igjen med en blå dvergost. Dette er selvsagt forbeholdt at totalmassen av osten ikke overstiger Sandra Cigar-konstanten, som ville resultert i et ostehull. Avhengig av ysterens tilbøyeligheter kunne dette videre føre til en pultost.

Bitre fakta

  • Blåforskyvning skjer også i smilet hvis man sier "cheese" når man blir fotografert, noe som fører til kompensatorisk rødforskyvning i pupillene.